Reklama
  • Poniedziałek, 20 stycznia (12:00)

    Składniki: Ciasto: 2 jajka, 1/2 litra mleka, 2 szklanka mąki, 1 łyżka oleju, sól. Farsz: 40 dag pieczarek, 2 pory, 1 ząbek czosnku, 1 cebula, 3 pomidory, 6-7 łyżek oleju, papryka w proszku, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 7 stycznia (14:00)

    Składniki: 2 jajka, po 8 łyżek mąki razowej z otrębami i pszennej, po 2 dag słonecznika i dyni, 4 łyżki jogurtu naturalnego, woda gazowana. Farsz: po pół papryki żółtej, czerwonej i zielonej, 2 cebule, 3 pomidory, 40 dag cukinii, 10 dag mrożonego szpinaku, 4 ząbki czosnku, 4 łyżki jogurtu naturalnego, olej, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 19 grudnia 2013 (11:10)

    Składniki na 4 porcje: 1 szklanka mąki pszennej, 2 jajka, 1 szklanka mleka, ok. 2/3 szklanki wody mineralnej, 40 dag mielonego twarogu, 2 op. cukru waniliowego, kilka suszonych moreli, 1 szklanka dżemu z porzeczek, olej do smażenia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 13 grudnia 2013 (10:41)

    Składniki na 4 porcje: 300 g wędzonego łososia, rzeżucha, 400 g twarożku naturalnego, 2 łyżki musztardy dijon, sól, pieprz Ciasto: 3 jajka, 500 ml mleka, 250 g mąki, 1/2 wiązki szczypiorku, olej na patelnię

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 11 grudnia 2013 (11:05)

    Składniki (na 8 porcji): 1,20 kg ziemniaków, 20 dag ugotowanych borowików, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 8 czubatych łyżek mąki pszennej, 2 jajka, sól, mielony czarny pieprz. Do panierowania: 3 jajka, ok. 2/3 szkl. mąki pszennej, 2 szklanki bułki tartej. Dodatkowo: olej do smażenia krokietów.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 11 grudnia 2013 (10:00)

    Składniki na 2 porcje: 250 g mąki, jajko, 250 ml mleka, 4 łyżeczki cukru pudru, czubata łyżeczka proszku do pieczenia, łyżka oliwy, szczypta soli, 4 łyżki oleju do smażenia, według uznania: syrop klonowy do polania lub dżem, masło orzechowe, masło czekoladowe, bita śmietana z owocami.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 9 grudnia 2013 (10:00)

    Skład na 4 porcje: ● szklanka mąki ● 2 jajka ● 2 szklanki mleka ● szczypta gałki muszkatołowej ● pół pęczka świeżych ziół: bazylii, szczypiorku lub pietruszki ● sól ● olej do smażenia ● 300 g mrożonego szpinaku ● 150 g sera feta ● 3 ząbki czosnku ● oliwa ● gałka muszkatołowa, sól, pieprz do smaku ● szklanka śmietany kremówki

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 5 grudnia 2013 (12:00)

    Składniki na 4 porcje: 1 szklanka mąki, 1 szklanka mleka, 1 łyżeczka oleju, 1 jajko, sól, pieprz, 1 puszka czerwonej fasoli, 1 puszka kukurydzy, 4 ogórki kiszone, 2 cebule, olej do smażenia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 4 grudnia 2013 (14:01)

    Skład na 4 porcje: Ciasto: 100 g mąki tortowej, 50 g mąki ziemniaczanej, 200 ml mleka, 2 jajka, szczypta soli, 2 łyżki oleju. Farsz: 450 g mrożonego szpinaku, 2 ząbki czosnku, 1 jajko, 150 g twarogu półtłustego, sól, pieprz czarny mielony i pół łyżeczki gałki muszkatołowej, 200 ml śmietany, 50 g żółtego sera do zapiekania.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 4 grudnia 2013 (14:01)

    Skład na 4 porcje: Ciasto: 150 g mąki, 2 jajka, po szklance mleka i wody, olej. Farsz: 400 g mielonej wołowiny, 2 cebule, 1 papryka, 150 g cukinii, sól, pieprz i zioła prowansalskie do smaku, 400 g pomidorów z puszki, 125 g kwaśnej śmietany do zapieczenia i 4 łyżki siekanej dymki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0