Reklama
  • Wtorek, 10 marca (13:05)

    Składniki na 6 porcji: 3 jajka, 3 szklanki mąki, 800 ml mleka, 1 łyżeczka cukru, 40 dag białej kapusty, 1 cebula, 30 dag mięsa mielonego, sól, olej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 10 marca (11:00)

    1 Pomarańczę polać wrzącą wodą, wytrzeć do sucha, zetrzeć skórkę z połowy owocu. Grejpfruty sparzyć wrzątkiem, osuszyć. Razem z pomarańczą obrać ze skórki, dokładnie usunąć białą wewnętrzną warstwę. Z miąższu cytrusów powycinać cienkie cząstki. Z pozostałych części owoców wycisnąć sok. 2 Na rozgrzaną patelnię wsypać 2 łyżki cukru, stopić go. Powstały karmel wymieszać z sokiem wyciśniętym z cytrusów i gotować razem jeszcze 2 minuty. Cząstki grejpfrutów i

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 10 marca (11:00)

    10 dag suszonej żurawiny, 100 ml soku jabłkowego, 10 dag śmietany kremówki, 5/8 litra mleka, 10 dag białej polewy czekoladowej, 4 jajka, szczypta soli, 1 torebka cukru wanilinowego, 25 dag mąki, 2 łyżki cukru, 2 łyżki klarowanego masła.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 10 marca (11:00)

    3 jajka, 10 dag mąki, 0,25 l mleka, szczypta soli, 16 plasterków bekonu, 5 małych jabłek, 12 gałązek majeranku, 4 łyżeczki masła klarowanego, 4 łyżki syropu cukrowego lub syropu klonowego.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 10 marca (11:00)

    Farsz orzechowy Zemleć 200 g orzechów włoskich. Posiekać 2 łyżki kandyzowanej skór- ki pomarańczowej. Zagotować 100 ml śmietany z orzechami, skórką pomarańczową i 3 łyżkami cukru. Gotować, aż masa zgęstnieje. Zagotować 100 ml mleka z 100 ml śmietanki 30 proc. Dodać 100 g połamanej czekolady deserowej. Gotować na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Wlać 50 ml brandy (rumu), zamieszać, zdjąć z ognia. Naleśniki posmarować masą orzechową, złożyć w trójkąty, polać sosem czeko

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 9 marca (13:00)

    Składniki: po szklance wody i mleka ✓ 2 jajka ✓ 6 łyżek mąki ✓ 2 łyżki oleju ✓ 400 g mrożonego szpinaku ✓ 200 g sera ricotta ✓ 600 g dyni ✓ szklanka gęstej śmietany ✓ 2 łyżki pesto z bazylii ✓ 1/4 szklanki startego sera typu parmezan ✓ sól i pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 6 marca (13:05)

    Składniki na 4 porcje: 1/2 główki brokułu lub pół paczki mrożonych różyczek, 2 marchewki, 1 pęczek rzodkiewek, 25 dag serka twarogowego, 10 dag topionego sera w plasterkach, 4 tortille pszenne, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 26 lutego (12:00)

    Składniki na 4 porcje. Ciasto: ● 1,5 szklanki mleka ● szklanka mąki ● jajko ● szczypta proszku do pieczenia ● czerwony barwnik spożywczy ● łyżeczka cukru ● olej. Nadzienie: ● 1,5 szklanki śmietany kremówki ● op. śmietan-fiksu ● 4 łyżki mleka w proszku ● 2 łyżki cukru pudru. Ponadto: ● pół tabliczki gorzkiej czekolady ● łyżka mleka ● cukier puder do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 26 lutego (08:00)

    Składniki na 4 porcje. Ciasto: • 15 dag mąki pszennej • 10 dag mąki gryczanej • 3 jajka • 250 ml mleka • szczypta soli • woda mineralna gazowana • olej. Farsz: • paczka mrożonego szpinaku • 4 ząbki czosnku • czerwona cebula • sól • pieprz czarny • papryczka chili w płatkach • 2 kulki sera mozzarella • świeże zioła.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 25 lutego (08:05)

    Składniki na 4 porcje. Ciasto: ■ 1,5 szklanki mleka ■ 2 jajka ■ 3/4 szklanki mąki ■ 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia ■ sól. Dodatkowo: ■ 8 plastrów szynki ■ 8 plastrów sera żółtego ■ 30 dag jarmużu ■ jajko ■ bułka tarta ■ olej ■ cebula ■ sól ■ pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0