Reklama
  • Czwartek, 22 maja 2014 (10:00)

    Składniki farszu: kurczak, włoszczyzna bez kapusty, czosnek, papryka Palermo, kawałek imbiru (6 cm), sól, pieprz, curry. Ciasto: 1,5 szkl. mąki tortowej , po szkl. wody i mleka, 3 jajka, olej. Beza: po 3 białka i łyżeczki mąki ziemniaczanej, imbir.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 22 maja 2014 (10:00)

    Składniki ciasta: 3 jajka, 3 szklanki mąki, po szklance mleka i gazowanej wody, po szczypcie cukru i soli. Nadzienie: po 12 parówek i plasterków żółtego sera, 10 dag startego żółtego sera. Sos: 10 dag żółtego sera, łyżeczka masła, po 50 ml śmietany i białego wytrawnego wina, sól, pieprz, natka, bazylia, olej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 22 maja 2014 (10:00)

    Składniki ciasta: 2 szklanki mąki, po szklance wody i mleka, jajko, szczypta soli. Farsz: opakowanie mrożonego szpinaku, 100 ml śmietany 12 proc., gałka muszkatołowa, sól, pieprz, czosnek, masło. Sos: po łyżce masła i mąki, 2 szklanki mleka.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 22 maja 2014 (10:00)

    Składniki ciasta: 2 jajka, 2,5 szklanki mąki, po szklance mleka i gazowanej wody, po szczypcie soli i cukru. Farsz: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym, pół puszki kukurydzy, 2 jajka na twardo, 30 dag żółtego sera, pół pęczka szczypioru, łyżka śmietany, łyżeczka świeżego koperku, sól, pieprz cytrynowy, zioła, 2 łyżki wiórków masła.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 22 maja 2014 (10:00)

    Składniki ciasta: szklanka mąki, 2 szklanki mleka, łyżeczka proszku do pieczenia, jajko, szczypta soli, 2-3 łyżki zieleniny: natki, szczypiorku, dymki ze szczypiorem, 6 łyżek smalcu z ziołami. Farsz: 25 dag bryndzy, 15 dag oscypka, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 22 maja 2014 (08:05)

    Składniki ciasta: 2,5 szkl. mąki tortowej, po pół szkl. mleka i wody gazowanej, jajko, żółtko, szczypta soli, chili, czosnku granulowanego. Farsz: 12 parówek, 12 plasterków bekonu, 15 dag żółtego sera, cebula, 25 dag pieczarek. Ponadto: bułka tarta, jajko, olej, trochę mleka i mąki. 1. Ciasto: wymieszaj składniki ciasta i usmaż cienkie naleśniki. 2. Farsz: pokrój cebulę, bekon, pieczarki. Usmaż razem i przypraw farsz. 3. Naleśnik posmaruj farszem, połóż parówkę, posyp

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 13 maja 2014 (11:05)

    Podstawowe składniki: mała główka kapusty, 10 dag mąki, jajko plus żółtko, po 100 ml mleka i wody. Dodatki i przyprawy: 6 dag masła klarowanego, łyżka miodu, łyżka soku z cytryny, łyżeczka kminku (mielonego lub w ziarenkach wg upodobania), sól, pieprz, olej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 13 maja 2014 (11:05)

    Podstawowe składniki: 20 dag mąki krupczatki, 2 jajka, 400 ml mleka, 30 dag mielonej wołowiny, zielona papryka. Dodatki i przyprawy: cebula , łyżeczka słodkiej papryki, 3 pomidory, sól, pieprz, 50 ml śmietany, 2 łyżki posiekanej natki, 5 ząbków czosnku, 2 jajka, bułka tarta i mąka do panierki, olej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 13 maja 2014 (11:05)

    Podstawowe składniki: 4 jajka, 350 ml mleka, 40 dag mąki, pieczone udko lub mała pierś kurczaka. Dodatki i przyprawy: po strąku czerwonej i żółtej papryki, średni por, 2 cebule, 2 łyżki masła pieprz, sól oregano, cząber łodygi szczypioru do związywania sakiewek, olej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 13 maja 2014 (11:05)

    Podstawowe składniki: 1 i 1/2 szklanki mąki, 2 jajka, 1/2 szklanki mleka, ok. szklanki gazowanej wody mineralnej, 25 dag miękkiego twarogu, 25 dag sera ricotta. Dodatki i przyprawy: cebula, ząbek czosnku, 6 suszonych pomidorów z zalewy, 6 łyżek oliwy, 10 dag tartego żółtego sera, 50 dag posiekanych pomidorów z puszki, łyżeczka tymianku, 5 listków bazylii, sól, pieprz czarny i kolorowy, cukier.

    Czytaj więcej Komentarzy:0