Reklama
  • Wtorek, 22 listopada 2016 (13:05)

    Naleśniki: 3 jajka, 400 ml mleka,20 dag mąki, szczypta soli, klarowane masło do smażenia; krem: 40 dag mielonego twarogu, 20 dag śmietany kremówki,10 dag cukru, 1 op. cukru waniliowego, 5 dag zmielonych (ew. bardzo drobno posiekanych) migdałów, 2-3 łyżki likieru migdałowego, 50-60 dag drobnych owoców jagodowych (malin, borówek, jeżyn, truskawek) lcukier puder do posypania

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 17 listopada 2016 (13:05)

    Składniki: 20 dag oczyszczonej dyni, po pół szklanki śmietany i mleka, 40 dag mąki, 2 jajka, łyżeczka proszku do pieczenia, łyżka cukru waniliowego, skórka z 1/2 cytryny , szczypta cynamonu, sól, olej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 16 listopada 2016 (08:05)

    Skład na 4 porcje: ● 300 g prawdziwków ● 100 g mąki ● 2 jaja ● 125 ml mleka ● cebula ● ząbek czosnku ● 200 g orzechów włoskich ● olej ● 150 g serka śmietankowego ● sól i pieprz do smaku.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 10 listopada 2016 (08:00)

    Składniki: • 10 usmażonych naleśników • pół kg mielonego mięsa drobiowego • karton przecieru pomidorowego • puszka kukurydzy • pęczek dymki • 2 ząbki czosnku • 15 dag żółtego sera • sól • pieprz • olej • 6 pomidorków koktajlowych .

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 9 listopada 2016 (15:00)

    Składniki na 4-6 porcji: 2 szklanki mąki tortowej, 400 ml wody mineralnej gazowanej, 200 ml mleka 2 proc., 2 jajka, sól, olej, 1 kg mrożonego szpinaku, 30 dag tartego żółtego sera, 2-3 łyżki śmietany 18 proc., 4 ząbki czosnku, 1 duża cebula, 1 puszka krojonych pomidorów, 2 łyżki przecieru z pomidorów, cukier, oregano.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 3 listopada 2016 (15:00)

    Składniki na 4-5 porcji. Ciasto: 1,5 szkl. mleka 3,2%, 1 szkl. wody gazowanej, 3 szkl. mąki pszennej, 2 jajka, 3 łyżki oleju słonecznikowego, 1/3 łyżeczki kurkumy lub curry, szczypta soli. Nadzienie: 25 dag szynki gotowanej w kawałku (lub innej wędliny), 20 dag żółtego sera o ostrym smaku (w plasterkach), 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku. Dodatkowo: olej smakowy do smażenia, np. bazyliowy lub czosnkowy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 7 października 2016 (15:05)

    Składniki na 10 porcji: Ciasto: 1 i 1/2 szklanki mąki tortowej • 3 jajka • szklanka mleka • szklanka wody gazowanej • łyżka oleju • 1/2 łyżeczki soli. Farsz: 3/4 kg  wypestkowanych czereśni • 3/4 szklanki cukru • łyżka miodu • łyżka żelatyny • sok z cytryny • 500 g sera mascarpone • 250 ml słodkiej śmietany 30 proc. • 1 łyżka cukru pudru  • 2 łyżki żelatyny.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 7 października 2016 (15:05)

    Składniki na 6 porcji: Ciasto: 15 dag mąki pszennej • 2 jajka • 200 ml mleka • szczypta soli • olej • łyżeczka cukru. Farsz: jabłko • 25 dag twarogu sernikowego lub serka pleśniowego • 2 łyżki cukru pudru • 25 dag czerwonej porzeczki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 7 października 2016 (15:05)

    Składniki na 10 porcji: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej • 3 jajka • szklanka mleka • 150 ml jogurtu • pół szklanki gazowanej wody mineralnej • 3 łyżki cukru • cukier waniliowy • szczypta soli • olej. Farsz: 40 dag serka waniliowego • 40 dag jagód • cukier puder do posypania.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 7 października 2016 (15:05)

    Składniki na 8 porcji: Spód: 10 dag mąki pszennej • 2 łyżki kakao w proszku • 2 łyżki cukru pudru • 300 ml mleka • 2 jajka • łyżka oleju. Nadzienie: 40 dag malin lub innych owoców • cukier żelujący • świeże owoce • śmietana 30 proc.

    Czytaj więcej Komentarzy:0