Reklama
  • Środa, 25 stycznia (08:05)

    Bazyliowe naleśniki

Składniki: pęczek bazylii, szklanka mleka, szklanka mąki, 2 jajka, łyżka oleju kokosowego, szczypta soli. W wersji na słodko do ciasta dodaj: 2 łyżki cukru.

Przygotowanie:

Oderwij liście bazylii z gałązek i włóż do blendera. Wlej mleko, dodaj jajka, wsyp mąkę i całość zmiksuj na gładką masę. Wlej olej i ponownie zmiksuj.

Odstaw ciasto na 40 minut, a następnie umaż naleśniki po około minucie z każdej strony. Odkładaj je na talerz.

Reklama

Do takich naleśników najlepiej przygotuj farsz z mięsa mielonego z dodatkiem ulubionych warzyw.

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 10 dag mąki, 200 ml mleka, 5 łyżek wody, 2 jajka, 3 łyżki oleju, 1 cebula dymka, 25 dag liści szpinaku, 1 łyżka masła, 150 ml śmietany 18 proc., 15 dag tartego sera, 6... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.