Reklama
  • Środa, 25 stycznia (08:05)

    Bazyliowe naleśniki

Składniki: pęczek bazylii, szklanka mleka, szklanka mąki, 2 jajka, łyżka oleju kokosowego, szczypta soli. W wersji na słodko do ciasta dodaj: 2 łyżki cukru.

Przygotowanie:

Oderwij liście bazylii z gałązek i włóż do blendera. Wlej mleko, dodaj jajka, wsyp mąkę i całość zmiksuj na gładką masę. Wlej olej i ponownie zmiksuj.

Odstaw ciasto na 40 minut, a następnie umaż naleśniki po około minucie z każdej strony. Odkładaj je na talerz.

Reklama

Do takich naleśników najlepiej przygotuj farsz z mięsa mielonego z dodatkiem ulubionych warzyw.

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 30 dag mąki, 3 jajka, 1 1/2 szklanki mleka, 1 łyżka oliwy, 50 dag mielonego mięsa, 16 plasterków szynki, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 2 puszki krojonych pomidorów, 1 łyżka... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.