Reklama
  • Wtorek, 21 lutego 2017 (13:05)

    Ciemne naleśniki. Przepis siostry Anastazji

Ciasto: 2 jaja • 2 szklanki mleka • 3/4 szklanki gazowanej wody • 1/2 łyżeczki soli • 2 szklanki mąki pszennej • 1 łyżka naturalnego kakao Nadzienie: 30 dag sera białego • łyżka cukru pudru • 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego • 2 łyżki oleju • bita śmietana • 2 szklanki pokrojonych owoców.

Reklama

1. Wymieszać składniki ciasta i ubijać . Pozostawić na 30 minut. Na rozgrzaną i posmarowaną olejem patelnię wylewać porcje i smażyć z obu stron.

2. Ser rozdrobnić widelcem, wymieszać z cukrem pudrem i ekstraktem waniliowym.

3. Usmażone naleśniki posmarować serem i złożyć w trójkąt. Podawać z bitą śmietaną i kawałkami owoców.

CZAS: około 40 minut

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki na 8 porcji: 1 jajko,2 szklanki mleka, 2 szklanki mąki, 1/4 szklanki gazowanej wody mineralnej, po 20 dag szynki i żółtego sera, szczypta proszku do pieczenia, olej, sól więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.