Reklama
  • Piątek, 22 lipca 2016 (11:00)

    Czekoladowe naleśniki

Ciasto: 40 dag mąki, 3 łyżki kakao, łyżka cukru, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, 3 szkl. wody gazowanej, 2 jajka, 3 łyżki oleju. Nadzienie: 50 dag serka śmietankowego, cukier puder,1/2 puszki ananasa w zalewie

1. Oddziel żółtka od białek. Białka ubij, a żółtka zmiksuj z resztą składników ciasta. Na koniec, mieszając łyżką, połącz pianę z ciastem. Usmaż naleśniki. Nie wylewaj na patelnię zbyt dużo ciasta, bo podczas smażenia lekko urośnie.

Reklama

2. Ananas osącz, posiekaj, zalewę zachowaj. Serek zmiksuj z kilkoma łyżkami zalewy, dosłodź cukrem, wymieszaj z ananasem. Posmaruj naleśniki, zwiń. Możesz je posypać cukrem pudrem.

Czas przygotowania 40 min, ilość porcji, 8 cena za porcję 2,20 zł.

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • Składniki: 1 szklanka mąki, 2 jajka, sól, 1 szklanka mleka, 3/4 szklanki wody gazowanej, 25 dag pieczarek, 1 cebula, 15 dag szynki, 20 dag żółtego sera, olej, pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.