Reklama
  • Czwartek, 2 lutego (11:05)

    Czekoladowe pancakes z owocami

• 2 jajka • 1/4 szklanki brązowego cukru • 1/3 szklanki oleju • 2 czubate łyżki kakao ciemnego z Ghany E.Wedel • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 1 łyżka ekstraktu waniliowego • 3/4 szklanki mleka • 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej • 1 tabliczka gorzkiej czekolady E.Wedel • 1 opakowanie gęstego jogurtu naturalnego • 1 garść owoców leśnych (malin i jeżyn) lub innych • dżem jeżynowy lub inny

Reklama

Czekoladę posiekaj. Jajka, cukier, olej, kakao, proszek do pieczenia, mleko, ekstrakt waniliowy oraz mąkę pszenną zmiksuj na gładką masę. Dodaj posiekaną czekoladę i wymieszaj.

Placuszki (ciasto na patelnię nakładaj małą chochelką) smaż bez oleju, z obu stron, odwracając na drugą stronę, gdy zobaczysz pęcherzyki powietrza na placku.

Gotowe placuszki, jeszcze ciepłe, przekładaj ulubionym dżemem (np. jeżynowym). Na wierzch nałóż sporą łyżkę jogurtu naturalnego i obficie obsyp owocami. Opcjonalnie możesz oprószyć naleśniki cukrem pudrem.

Show

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 10 dag mąki, 200 ml mleka, 5 łyżek wody, 2 jajka, 3 łyżki oleju, 1 cebula dymka, 25 dag liści szpinaku, 1 łyżka masła, 150 ml śmietany 18 proc., 15 dag tartego sera, 6... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.