Reklama
  • Piątek, 7 października 2016 (15:05)

    Czereśniki

Składniki na 10 porcji: Ciasto: 1 i 1/2 szklanki mąki tortowej • 3 jajka • szklanka mleka • szklanka wody gazowanej • łyżka oleju • 1/2 łyżeczki soli. Farsz: 3/4 kg  wypestkowanych czereśni • 3/4 szklanki cukru • łyżka miodu • łyżka żelatyny • sok z cytryny • 500 g sera mascarpone • 250 ml słodkiej śmietany 30 proc. • 1 łyżka cukru pudru  • 2 łyżki żelatyny.

Reklama

1 Składniki ciasta zmiksuj, odstaw na 15 minut. Usmaż naleśniki. Wypestkowane czereśnie gotuj z cukrem i sokiem z cytryny 20 minut. Przelej przez sito, wlej do słoików, zakręć. Do czereśni dodaj miód, sok z cytryny, żelatynę. Ostudź.

2 Śmietanę ubij z cukrem pudrem, dodaj żelatynę,ser, wymieszaj. Smaruj naleśniki. Pokrój.

CZAS: około godziny

Pani Jadwiga Smolińska mieszka w Koronowie

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: ● szklanka mleka ● jajko ● 4 łyżki mąki pszennej ● sól ● olej ● 8 łyżek serka waniliowego ● 4 małe banany ● tabliczka deserowej czekolady ● listki mięty więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.