Reklama
  • Czwartek, 17 listopada 2016 (13:05)

    Dyniowe naleśniki

Składniki: 20 dag oczyszczonej dyni, po pół szklanki śmietany i mleka, 40 dag mąki, 2 jajka, łyżeczka proszku do pieczenia, łyżka cukru waniliowego, skórka z 1/2 cytryny , szczypta cynamonu, sól, olej.

Dynię zetrzyj na tarce. Dodaj jajka, śmietanę i mleko. Całość wymieszaj. Wsyp mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier waniliowy, cynamon, szczyptę soli i skórkę z cytryny. Ze wszystkich składników przygotuj ciasto. Na patelni rozgrzej olej i usmaż małe, cienkie naleśniki. Podawaj z ulubionymi dodatkami.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Ciasto: 2 jaja • 2 szklanki mleka • 3/4 szklanki gazowanej wody • 1/2 łyżeczki soli • 2 szklanki mąki pszennej • 1 łyżka naturalnego kakao Nadzienie: 30 dag sera białego • łyżka cukru pudru • 1/2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.