Reklama
  • Czwartek, 17 listopada 2016 (13:05)

    Dyniowe naleśniki

Składniki: 20 dag oczyszczonej dyni, po pół szklanki śmietany i mleka, 40 dag mąki, 2 jajka, łyżeczka proszku do pieczenia, łyżka cukru waniliowego, skórka z 1/2 cytryny , szczypta cynamonu, sól, olej.

Dynię zetrzyj na tarce. Dodaj jajka, śmietanę i mleko. Całość wymieszaj. Wsyp mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier waniliowy, cynamon, szczyptę soli i skórkę z cytryny. Ze wszystkich składników przygotuj ciasto. Na patelni rozgrzej olej i usmaż małe, cienkie naleśniki. Podawaj z ulubionymi dodatkami.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki na 8 porcji: 1 jajko,2 szklanki mleka, 2 szklanki mąki, 1/4 szklanki gazowanej wody mineralnej, po 20 dag szynki i żółtego sera, szczypta proszku do pieczenia, olej, sól więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.