Reklama
  • Poniedziałek, 7 marca (10:05)

    Faszerowane ruloniki naleśników

Składniki na 6 porcji: Ciasto: ● szklanka mąki ● pół szklanki mleka ● pół szklanki oraz wody ● jajko ● sól ● łyżeczka oleju; farsz: ● 30 dag filetów (najlepiej z morszczuka) ● 20 dag mrożonego szpinaku ● 15 dag sera feta ● 1-2 ząbki czosnku ● gałka muszkatołowa ● sól ● pieprz ● masło ● olej do smażenia

Reklama

❶ Do wysokiego naczynia wsyp mąkę. Wlej wodę, mleko oraz olej, wbij jajko. Zmiksuj składniki na gładką masę. Odstaw, by ciasto dojrzało.

❷ Szpinak rozmroź i odparuj na patelni z małą ilością oleju. Przypraw przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem oraz świeżo startą gałką muszkatołową. Ostudź szpinak.

❸ Rybę pokrój, oprósz solą oraz pieprzem. Usmaż na oleju na złoty kolor (możesz posypać ją lekko mąką). Rozdrobnij widelcem. Wymieszaj ze szpinakiem oraz fetą.

❹ Usmaż cienkie naleśniki.Każdy posmaruj farszem i zwiń w rulonik. Przekrój na pół. Ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Polej stopionym mas łem. Zapiekaj kwadrans.

Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 270 Stopień trudności: średnie.

Telemax
Więcej na temat:ciasto | szpinak | szpinak

Zobacz również

  • Składniki: 2 jajka, 1/2 l mleka, szczypta soli, 20 dag mąki pszennej, kilka łyżek oleju do smażenia, 3 duże gruszki lub jabłka, 5 łyżek cukru, kilka łyżek dżemu pomarańczowego lub marmolady więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.