Reklama
  • Środa, 9 lipca 2014 (15:00)

    Jak szybko, łatwo i z pomysłem wykorzystać pozostałe naleśniki

Robert Sowa - znany kucharz, autor książek kulinarnych, właściciel restauracji Sowa&Przyjaciele.

Reklama

Zostało kilka naleśników z obiadu? Podpowiemy ci, jak wyczarować z nich oryginalną przekąskę, zapiekankę na kolację albo pyszny deser!

Błyskawiczna lazania: żaroodporną formę posmaruj masłem. Ułóż w niej na przemian: naleśniki, pokrojone w plasterki pomidory, żółty ser i szynkę. Na wierzchu ułóż plasterki mozzarelli. Zapiekaj około 10 minut w temp.190 st.

Torcik czekoladowy: krem typu nutella lekko podgrzej. Zdejmij z ognia. Kiedy zacznie ponownie gęstnieć, wymieszaj go z posiekanymi migdałami i rodzynkami. Naleśniki posmaruj masą. Ułóż jeden na drugim. Lekko dociśnij. Wstaw na godzinę do lodówki. Podawaj z waniliową bitą śmietaną.

Bankietowe koreczki: twarożek utrzyj z posiekanymi ziołami. Naleśniki przykryj plasterkami wędzonego łososia. Posmaruj serkiem. Zwiń. Pokrój w plasterki. Zepnij wykałaczkami, aby się nie rozpadły.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Zobacz również

  • Ciasto: 2 jaja • 2 szklanki mleka • 3/4 szklanki gazowanej wody • 1/2 łyżeczki soli • 2 szklanki mąki pszennej • 1 łyżka naturalnego kakao Nadzienie: 30 dag sera białego • łyżka cukru pudru • 1/2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.