Reklama
  • Środa, 9 lipca 2014 (15:00)

    Jak szybko, łatwo i z pomysłem wykorzystać pozostałe naleśniki

Robert Sowa - znany kucharz, autor książek kulinarnych, właściciel restauracji Sowa&Przyjaciele.

Reklama

Zostało kilka naleśników z obiadu? Podpowiemy ci, jak wyczarować z nich oryginalną przekąskę, zapiekankę na kolację albo pyszny deser!

Błyskawiczna lazania: żaroodporną formę posmaruj masłem. Ułóż w niej na przemian: naleśniki, pokrojone w plasterki pomidory, żółty ser i szynkę. Na wierzchu ułóż plasterki mozzarelli. Zapiekaj około 10 minut w temp.190 st.

Torcik czekoladowy: krem typu nutella lekko podgrzej. Zdejmij z ognia. Kiedy zacznie ponownie gęstnieć, wymieszaj go z posiekanymi migdałami i rodzynkami. Naleśniki posmaruj masą. Ułóż jeden na drugim. Lekko dociśnij. Wstaw na godzinę do lodówki. Podawaj z waniliową bitą śmietaną.

Bankietowe koreczki: twarożek utrzyj z posiekanymi ziołami. Naleśniki przykryj plasterkami wędzonego łososia. Posmaruj serkiem. Zwiń. Pokrój w plasterki. Zepnij wykałaczkami, aby się nie rozpadły.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Zobacz również

  • Składniki: 1 szklanka mąki, 2 jajka, sól, 1 szklanka mleka, 3/4 szklanki wody gazowanej, 25 dag pieczarek, 1 cebula, 15 dag szynki, 20 dag żółtego sera, olej, pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.