Reklama
  • Poniedziałek, 3 października 2016 (14:00)

    Japoński naleśnik z wędzonym łososiem

Składniki: 2 szklanki posiekanej kapusty włoskiej • 5 jaj • szklanka mąki • 150 g pokrojonych w plasterki pieczarek • starta marchewka • 3 posiekane cebule • pęczek rukwi wodnej • 190 g wędzonego na ciepło łososia • do podania: wasabi, marynowany imbir.

1. Wymieszaj kapustę, jaja, mąkę, plasterki pieczarek, marchewkę i cebule.

Reklama

2. Spryskaj patelnię olejem, wyłóż masę, formując niegruby placek. Smaż powoli, 4-5 minut z każdej strony.

3. Przełóż podsmażony naleśnik do rozgrzanego do 180 st. C piekarnika. Piecz 5-10 minut, aż uzyska rumiany kolor.

4. Wyjmij na talerz, na wierzchu ułóż kawałki łososia i rukiew wodną. Podawaj z wasabi i marynowanym imbirem.

Olivia

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 10 dag mąki, 200 ml mleka, 5 łyżek wody, 2 jajka, 3 łyżki oleju, 1 cebula dymka, 25 dag liści szpinaku, 1 łyżka masła, 150 ml śmietany 18 proc., 15 dag tartego sera, 6... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.