Reklama
  • Poniedziałek, 3 października 2016 (14:00)

    Japoński naleśnik z wędzonym łososiem

Składniki: 2 szklanki posiekanej kapusty włoskiej • 5 jaj • szklanka mąki • 150 g pokrojonych w plasterki pieczarek • starta marchewka • 3 posiekane cebule • pęczek rukwi wodnej • 190 g wędzonego na ciepło łososia • do podania: wasabi, marynowany imbir.

1. Wymieszaj kapustę, jaja, mąkę, plasterki pieczarek, marchewkę i cebule.

Reklama

2. Spryskaj patelnię olejem, wyłóż masę, formując niegruby placek. Smaż powoli, 4-5 minut z każdej strony.

3. Przełóż podsmażony naleśnik do rozgrzanego do 180 st. C piekarnika. Piecz 5-10 minut, aż uzyska rumiany kolor.

4. Wyjmij na talerz, na wierzchu ułóż kawałki łososia i rukiew wodną. Podawaj z wasabi i marynowanym imbirem.

Olivia

Zobacz również

  • Naleśniki z kremem orzechowym

    Składniki: 50 g masła, 500 g mleka, 200 g wody, 250 g mąki, 4 jajka, szczypta soli, cukier waniliowy, łyżeczka skórki otartej z pomarańczy, tabliczka czekolady. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.