Reklama
  • Środa, 3 lutego 2016 (11:00)

    Krokiety z kapustą i mięsem wołowym

16 naleśników, 60 dag kapusty kiszonej, 40 dag mięsa wołowego z rosołu, cebula, pieprz, 2 jajka, bułka tarta, olej.

1 Kapustę kiszoną zalej zimną wodą. Gotuj do miękkości (ok. 40 min). Odcedź, wystudź. Zimną dokładnie wyciśnij, zmiel w maszynce do mięsa razem z wołowiną.

2 Cebulę obierz, umyj, posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj do zmielonej kapusty z mięsem. Dopraw pieprzem na ostro.

Reklama

3 Farszem smaruj naleśniki, zwijaj krokiety. Jajka roztrzep. Krokiety obtaczaj w jajku i bułce tartej. Smaż na oleju z obu stron do zrumienienia.

Przepis przysłała Anna Tomaszek z Izbicy

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:krokiety | przepis | cebula | mięsa | bułka tarta

Zobacz również

  • Składniki: 3 tortille, 30 dag mielonego mięsa, 2 pomidory, papryczka chili, kukurydza , 2 ząbki czosnku, łyżka posiekanej kolendry, przecier pomidorowy, cebula, łyżka oleju , sól, pieprz, starty... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.