Reklama
  • Środa, 3 lutego (11:00)

    Krokiety z kapustą i mięsem wołowym

16 naleśników, 60 dag kapusty kiszonej, 40 dag mięsa wołowego z rosołu, cebula, pieprz, 2 jajka, bułka tarta, olej.

1 Kapustę kiszoną zalej zimną wodą. Gotuj do miękkości (ok. 40 min). Odcedź, wystudź. Zimną dokładnie wyciśnij, zmiel w maszynce do mięsa razem z wołowiną.

2 Cebulę obierz, umyj, posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj do zmielonej kapusty z mięsem. Dopraw pieprzem na ostro.

Reklama

3 Farszem smaruj naleśniki, zwijaj krokiety. Jajka roztrzep. Krokiety obtaczaj w jajku i bułce tartej. Smaż na oleju z obu stron do zrumienienia.

Przepis przysłała Anna Tomaszek z Izbicy

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:krokiety | z | przepis | cebula | mięsa | bułka tarta

Zobacz również

  • Składniki: 2 jajka, sól, 250 ml mleka, 2 szkl. mąki, woda gazowana, 40 dag drobnych owoców (porzeczki, jeżyny, truskawki), masło klarowane do smażenia , kilka łyżek słodkiej marmolady lub dżemu więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.