Reklama
  • Wtorek, 10 stycznia (15:05)

    Krokiety z kapustą i pieczarkami

Składniki na 8 porcji: • ciasto naleśnikowe. Farsz: • pół kg kapusty kiszonej • pół kg pieczarek • cebula. Dodatkowo: • olej • 2 jajka • bułka tarta • sól • pieprz.

1. Kapustę kiszoną ugotuj na wolnym ogniu. Gdy wystygnie, drobno poszatkuj. . Na oleju zeszklij posiekaną cebulę oraz pokrojone pieczarki. Dodaj składniki do kapusty i wymieszaj z solą oraz pieprzem.

Reklama

3. Nałóż farsz na usmażone wcześniej naleśniki.

4. Zwiń je w rulony i panieruj w jajku oraz bułce. Usmaż na złoto.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: 25 dag mąki, 2 szkl. mleka, 2 jajka, 25 dag białego sera, 2 szklanki cukru kryształu, 400 ml kremówki 36 proc., olej do smażenia, 2 szklanki mrożonych czerwonych owoców, sól, cytryna więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.