Reklama
  • Czwartek, 15 września 2016 (13:05)

    Krokiety z kaszą kuskus i wątróbką

Składniki Ciasto: jajko, 1/2 szkl. mleka, 1/2 szkl. wody, 2 łyżki oleju, mąka, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, sól. Farsz: kilka kawałków wątróbki (pozostałej z obiadu), 1/3 szkl. kaszy kuskus, 5 dag fety, 1/4 czerwonej papryki, 2 łyżki keczupu, sól, pieprz. Dodatkowo: jajko, bułka tarta, olej do smażenia.

Przygotowanie 60 min • Porcja 190 kcal • Przepis na 3-4 porcje.

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

Reklama

Tylko 1,10 zł za porcję.

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

1. Ciasto: mieszam jajko z wodą, mlekiem i solą. Dodaję mąkę w takiej ilości, by powstało lejące się ciasto. Dodaję olej i sodę. Smażę cienkie naleśniki z obu stron.

2. Farsz: kaszę zalewam 1/3 szkl. osolonego wrzątku. Wątróbkę siekam, łączę z napęczniałą kaszą, drobno pokrojonymi serem feta i papryką oraz keczupem, solą i pieprzem.

3. Nakładam farsz na naleśniki, zwijam krokiety. Panieruję je w rozmąconym jajku i bułce tartej i smażę na oleju na złoto.

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 10 dag mąki, 200 ml mleka, 5 łyżek wody, 2 jajka, 3 łyżki oleju, 1 cebula dymka, 25 dag liści szpinaku, 1 łyżka masła, 150 ml śmietany 18 proc., 15 dag tartego sera, 6... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.