Reklama
  • Wtorek, 11 czerwca 2013 (13:10)

    Krokiety z mięsem i soczewicą

SKŁADNIKI: • 1 kg mąki • 1 litr mleka • 1,5 szklanki wody • 2 jajka • szczypta soli • 50 dag mięsa mielonego • 20 dag zielonej soczewicy • 1 cebula • sól • pieprz • olej • 2 jajka • bułka tarta • 1 łyżka mleka • sól

Składniki na ciasto zmiksuj. Usmaż cienkie naleśniki. Soczewicę ugotuj. Mięso usmaż z pokrojoną w piórka cebulą. Przestudź. Dodaj soczewicę i zmiel w maszynce. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Reklama

Na usmażone naleśniki nałóż po porcji farszu i zwiń. Obtocz w roztrzepanych posolonych jajkach i bułce tartej. Usmaż na złoty kolor.

Przepis nadesłała: Iwona Zalepińska

Kurier TV
Więcej na temat:krokiety | O.N.A. | przepis | ona | z | mięsa | mięso

Zobacz również

  • Deserowe naleśniki

    Składniki na 6 porcji: 1 jajko, 2 szklanki mąki, 3 szklanki mleka, 1/2 szklanki wody mineralnej gazowanej, szczypta soli, olej do smażenia, owoce, cukier. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.