Reklama
  • Piątek, 12 sierpnia 2016 (13:00)

    Naleśniczki kukurydziane z fasolą

Składniki na 4 porcje: Ciasto: pół szklanki mąki kukurydzianej • pół szklanki mąki pszennej • pół szklanki mleka • pół szklanki wody • olej • sól. Farsz: puszka czerwonej fasoli • puszka kukurydzy • 2 ząbki czosnku • czerwona cebula • 10 dag sera cheddar • szczypta oregano • 3 łyżki ketchupu • olej • 4 pomidory • sól • pieprz.

1 Mąki wsyp do garnka, dodaj mleko, wodę i sól, wymieszaj. Odstaw na 10 minut. Dodaj do ciasta olej, smaż cienkie placki.

2 Podsmaż pokrojoną cebulę z czosnkiem. Z pomidorów zdejmij skórkę, miąższ pokrój w kostkę, dodaj do cebuli, duś. Dodaj kukurydzę, fasolę i ketchup. Przypraw, duś. Podawaj w naleśnikach.

Reklama

CZAS: około godziny

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Ciasto: 2 jaja • 2 szklanki mleka • 3/4 szklanki gazowanej wody • 1/2 łyżeczki soli • 2 szklanki mąki pszennej • 1 łyżka naturalnego kakao Nadzienie: 30 dag sera białego • łyżka cukru pudru • 1/2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.