Reklama
  • Środa, 17 sierpnia 2016 (08:00)

    Naleśniki a la gundel

Składniki na 6 porcji: • ciasto na naleśniki • 200 g orzechów włoskich • 75 g rodzynek • 50 g skórki z pomarańczy • 100 ml kremówki • 1/4 łyżeczki cynamonu • po łyżce rumu i cukru pudru • 150 g gorzkiej czekolady • 2 żółtka • 20 g masła.

1. Z przepisu na ciasto usmaż naleśniki.

Reklama

2. Kremówkę podgrzej z rumem, dodaj zmielone orzechy, skórkę z pomarańczy, rodzynki, cynamon i cukier puder. Gotuj 3 min.

3. Masą napełnij naleśniki.

4. Czekoladę, masło i kremówkę rozpuść w kąpieli wodnej. Żółtka utrzyj z cukrem. Dodaj do nich czekoladę.

5. Sosem polej naleśniki.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: ● szklanka mleka ● jajko ● 4 łyżki mąki pszennej ● sól ● olej ● 8 łyżek serka waniliowego ● 4 małe banany ● tabliczka deserowej czekolady ● listki mięty więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.