Reklama
  • Środa, 17 sierpnia 2016 (08:00)

    Naleśniki a la gundel

Składniki na 6 porcji: • ciasto na naleśniki • 200 g orzechów włoskich • 75 g rodzynek • 50 g skórki z pomarańczy • 100 ml kremówki • 1/4 łyżeczki cynamonu • po łyżce rumu i cukru pudru • 150 g gorzkiej czekolady • 2 żółtka • 20 g masła.

1. Z przepisu na ciasto usmaż naleśniki.

Reklama

2. Kremówkę podgrzej z rumem, dodaj zmielone orzechy, skórkę z pomarańczy, rodzynki, cynamon i cukier puder. Gotuj 3 min.

3. Masą napełnij naleśniki.

4. Czekoladę, masło i kremówkę rozpuść w kąpieli wodnej. Żółtka utrzyj z cukrem. Dodaj do nich czekoladę.

5. Sosem polej naleśniki.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 10 dag mąki, 200 ml mleka, 5 łyżek wody, 2 jajka, 3 łyżki oleju, 1 cebula dymka, 25 dag liści szpinaku, 1 łyżka masła, 150 ml śmietany 18 proc., 15 dag tartego sera, 6... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.