Reklama
  • Środa, 25 lutego 2015 (08:00)

    Naleśniki grzybowe w sosie

Składniki na 4 porcje. Ciasto: ● szklanka mąki tortowej ● mleko 2% ● 4 jajka ● sól ● pół łyżeczki proszku do pieczenia ● olej. Farsz: ● paczka mrożonych podgrzybków ● 2 cebule ● sól ● pieprz ● natka pietruszki ● mała śmietana ● sos pomidorowy.

❶ Do miski wbij jajka i dokładnie je roztrzep z solą. Dosyp przesianą przez sito mąkę tortową oraz pół płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia. Całość zmiksuj z mlekiem. Dolej go tyle, by masa była lejąca, ale nie rzadka.

Reklama

❷ Na rozgrzanym oleju usmaż kilka jasnych naleśników.

❸ Cebulę obierz, posiekaj, a następnie posyp odrobiną soli i zeszklij na drugiej patelni.

❹ Po chwili dorzuć rozmrożone wcześniej grzyby. Duś je kilka minut na małym ogniu, a na koniec dopraw solą z pieprzem i dosyp posiekaną natkę pietruszki. Całość wymieszaj ze śmietaną.

❺ Nałóż farsz na naleśniki i zwiń je w rulony. Danie podawaj z sosem pomidorowym.

Telemax
Więcej na temat:na | naleśniki | sos | S.O.S.

Zobacz również

  • Ciasto: szkl. mąki i jogurtu naturalnego • 1/4 szkl. mleka • łyżeczka proszku do pieczenia • sól • olej do smażenia Farsz: 3 marchewki • 30 dag serka kanapkowego śmietankowego • czerwona cebula •... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.