Reklama
  • Środa, 25 stycznia (08:05)

    Naleśniki z burakiem

Składniki: burak, 3 jajka, szczypta soli, szczypta cukru pudru, olej, 2 szklanki mąki, szklanka wody gazowanej , szklanka mleka.

Burak dokładnie umyj i obierz ze skóry. Owiń w folię aluminiową i piecz w nagrzanym piekarniku przez 10 minut w temperaturze 180°C (miękkość sprawdź, wbijając czubek ostrego noża przez folię).

Gdy wystygnie, zetrzyj go do miseczki i dodaj jajka, mąkę, mleko i wodę. Całość oprósz cukrem oraz solą, zmiksuj.

Reklama

Naleśniki usmaż na rozgrzanym oleju z oby stron. Nadzienie przygotuj według własnych upodobań.

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 10 dag mąki, 200 ml mleka, 5 łyżek wody, 2 jajka, 3 łyżki oleju, 1 cebula dymka, 25 dag liści szpinaku, 1 łyżka masła, 150 ml śmietany 18 proc., 15 dag tartego sera, 6... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.