Reklama
  • Środa, 25 stycznia (08:05)

    Naleśniki z burakiem

Składniki: burak, 3 jajka, szczypta soli, szczypta cukru pudru, olej, 2 szklanki mąki, szklanka wody gazowanej , szklanka mleka.

Burak dokładnie umyj i obierz ze skóry. Owiń w folię aluminiową i piecz w nagrzanym piekarniku przez 10 minut w temperaturze 180°C (miękkość sprawdź, wbijając czubek ostrego noża przez folię).

Gdy wystygnie, zetrzyj go do miseczki i dodaj jajka, mąkę, mleko i wodę. Całość oprósz cukrem oraz solą, zmiksuj.

Reklama

Naleśniki usmaż na rozgrzanym oleju z oby stron. Nadzienie przygotuj według własnych upodobań.

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 1 szklanka mąki, 2 jajka, sól, 1 szklanka mleka, 3/4 szklanki wody gazowanej, 25 dag pieczarek, 1 cebula, 15 dag szynki, 20 dag żółtego sera, olej, pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.