Reklama
  • Czwartek, 2 marca (15:00)

    Naleśniki z kremem orzechowym

Składniki: 50 g masła, 500 g mleka, 200 g wody, 250 g mąki, 4 jajka, szczypta soli, cukier waniliowy, łyżeczka skórki otartej z pomarańczy, tabliczka czekolady.

Przygotowanie: Rozpuść masło, a potem zmiksuj je z pozostałymi składnikami. Ciasto powinno być gładkie, o konsystencji płynnej śmietany. Smaż cienkie naleśniki na bardzo rozgrzanej patelni teflonowej lub specjalnej do naleśników (bez podlewania tłuszczem).

Posmaruj je masą orzechową, podwiń boki, a następnie zroluj. Polej czekoladą, rozpuszczoną w kąpieli wodnej.

Reklama

Zdjęcie

/Mat. Prasowe
/Mat. Prasowe

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 10 dag mąki, 200 ml mleka, 5 łyżek wody, 2 jajka, 3 łyżki oleju, 1 cebula dymka, 25 dag liści szpinaku, 1 łyżka masła, 150 ml śmietany 18 proc., 15 dag tartego sera, 6... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.