Reklama
  • Czwartek, 2 marca (15:00)

    Naleśniki z kremem orzechowym

Składniki: 50 g masła, 500 g mleka, 200 g wody, 250 g mąki, 4 jajka, szczypta soli, cukier waniliowy, łyżeczka skórki otartej z pomarańczy, tabliczka czekolady.

Przygotowanie: Rozpuść masło, a potem zmiksuj je z pozostałymi składnikami. Ciasto powinno być gładkie, o konsystencji płynnej śmietany. Smaż cienkie naleśniki na bardzo rozgrzanej patelni teflonowej lub specjalnej do naleśników (bez podlewania tłuszczem).

Posmaruj je masą orzechową, podwiń boki, a następnie zroluj. Polej czekoladą, rozpuszczoną w kąpieli wodnej.

Reklama

Zdjęcie

/Mat. Prasowe
/Mat. Prasowe

Zobacz również

  • Składniki: 25 dag mąki, 2 szkl. mleka, 2 jajka, 25 dag białego sera, 2 szklanki cukru kryształu, 400 ml kremówki 36 proc., olej do smażenia, 2 szklanki mrożonych czerwonych owoców, sól, cytryna więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.