Reklama
  • Czwartek, 10 listopada 2016 (08:00)

    Naleśniki z mięsem i kukurydzą

Składniki: • 10 usmażonych naleśników • pół kg mielonego mięsa drobiowego • karton przecieru pomidorowego • puszka kukurydzy • pęczek dymki • 2 ząbki czosnku • 15 dag żółtego sera • sól • pieprz • olej • 6 pomidorków koktajlowych .

1. Kukurydzę odlej, ser zetrzyj. Cebulę z dymki i szczypior drobno posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę.

2. Na oleju zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj mięso, oprósz solą i pieprzem. Podsmaż, po czym zalej przecierem i wsyp kukurydzę. Przestudź i wymieszaj ze szczypiorkiem.

Reklama

3. Nałóż farsz na naleśniki, zwiń je w rulony i posyp serem. Podpiecz w piekarniku.

Przepis nadesłała: Henryka Sikorska

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 10 dag mąki, 200 ml mleka, 5 łyżek wody, 2 jajka, 3 łyżki oleju, 1 cebula dymka, 25 dag liści szpinaku, 1 łyżka masła, 150 ml śmietany 18 proc., 15 dag tartego sera, 6... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.