Reklama
  • Czwartek, 10 listopada 2016 (08:00)

    Naleśniki z mięsem i kukurydzą

Składniki: • 10 usmażonych naleśników • pół kg mielonego mięsa drobiowego • karton przecieru pomidorowego • puszka kukurydzy • pęczek dymki • 2 ząbki czosnku • 15 dag żółtego sera • sól • pieprz • olej • 6 pomidorków koktajlowych .

1. Kukurydzę odlej, ser zetrzyj. Cebulę z dymki i szczypior drobno posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę.

2. Na oleju zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj mięso, oprósz solą i pieprzem. Podsmaż, po czym zalej przecierem i wsyp kukurydzę. Przestudź i wymieszaj ze szczypiorkiem.

Reklama

3. Nałóż farsz na naleśniki, zwiń je w rulony i posyp serem. Podpiecz w piekarniku.

Przepis nadesłała: Henryka Sikorska

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: ● szklanka mleka ● jajko ● 4 łyżki mąki pszennej ● sól ● olej ● 8 łyżek serka waniliowego ● 4 małe banany ● tabliczka deserowej czekolady ● listki mięty więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.