Reklama
  • Środa, 2 marca 2016 (13:06)

    Naleśniki z pieczarkami

Ciasto: ● 2 szklanki mąki ● 1 szklanka mleka ● 1 szklanka wody gazowanej ● 2 jajka ● sól ● 4 łyżki oleju Nadzienie: ● 500 g pieczarek ● 2 cebule ● łyżka oleju ● ser brie z orzechami ● sól ● pieprz

1. Składniki ciasta zmiksuj i odstaw na 30 minut. Następnie usmaż duże placki. Odłóż do ostygnięcia.

Reklama

2. Pieczarki umyj i pokrój w grubszą kostkę. Cebulę obierz i posiekaj. Zeszklij ją na oleju. Dodaj pieczarki. Uduś. Dopraw solą i pieprzem. Ser pokrój w kostkę. Na każdy naleśnik nałóż farsz pieczarkowy, posyp serem i ciasno zwiń. Obsmaż z każdej strony na złoto.

Takie jest życie

Zobacz również

  • • 2 jajka • 1/4 szklanki brązowego cukru • 1/3 szklanki oleju • 2 czubate łyżki kakao ciemnego z Ghany E.Wedel • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 1 łyżka ekstraktu waniliowego • 3/4 szklanki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.