Reklama
  • Środa, 2 marca 2016 (13:06)

    Naleśniki z pieczarkami

Ciasto: ● 2 szklanki mąki ● 1 szklanka mleka ● 1 szklanka wody gazowanej ● 2 jajka ● sól ● 4 łyżki oleju Nadzienie: ● 500 g pieczarek ● 2 cebule ● łyżka oleju ● ser brie z orzechami ● sól ● pieprz

1. Składniki ciasta zmiksuj i odstaw na 30 minut. Następnie usmaż duże placki. Odłóż do ostygnięcia.

Reklama

2. Pieczarki umyj i pokrój w grubszą kostkę. Cebulę obierz i posiekaj. Zeszklij ją na oleju. Dodaj pieczarki. Uduś. Dopraw solą i pieprzem. Ser pokrój w kostkę. Na każdy naleśnik nałóż farsz pieczarkowy, posyp serem i ciasno zwiń. Obsmaż z każdej strony na złoto.

Takie jest życie

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 10 dag mąki, 200 ml mleka, 5 łyżek wody, 2 jajka, 3 łyżki oleju, 1 cebula dymka, 25 dag liści szpinaku, 1 łyżka masła, 150 ml śmietany 18 proc., 15 dag tartego sera, 6... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.