Reklama
  • Piątek, 7 października 2016 (15:05)

    Naleśniki z serkiem i porzeczkami

Składniki na 6 porcji: Ciasto: 15 dag mąki pszennej • 2 jajka • 200 ml mleka • szczypta soli • olej • łyżeczka cukru. Farsz: jabłko • 25 dag twarogu sernikowego lub serka pleśniowego • 2 łyżki cukru pudru • 25 dag czerwonej porzeczki.

1 Jajka ubij trzepaczką z łyżeczką cukru. Dodaj przesianą mąkę i 150 ml mleka, wymieszaj. Odstaw na 30 minut. Jabłko umyj, przekrój na pół, usuń gniazdo nasienne, pokrój na plastry. Porzeczki umyj, odsącz na sitku. Twaróg zmiksuj z cukrem pudrem. Połącz go z porzeczkami i kawałkami jabłka.

2 Naleśniki smaż na oleju. Każdy naleśnik posmaruj twarogiem lub plasterkami sera pleśniowego i zwiń w roladę. 4 łyżki cukru rozpuść w garnku, wlej resztę mleka i zagotuj. Naleśniki pokrój, polej sosem, udekoruj.

Reklama

CZAS: około 1,5 godziny

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 10 dag mąki, 200 ml mleka, 5 łyżek wody, 2 jajka, 3 łyżki oleju, 1 cebula dymka, 25 dag liści szpinaku, 1 łyżka masła, 150 ml śmietany 18 proc., 15 dag tartego sera, 6... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.