Reklama
  • Czwartek, 30 czerwca 2016 (13:05)

    Naleśniki z truskawkami

Ciasto: ● 250 g mąki ● 500 ml mleka z wodą (proporcja pół na pół) ● 2 jajka ● szczypta soli ● 2-3 łyżki oliwy. Nadzienie: ● 500 g serka mascarpone ● 3 łyżki cukru pudru ● 200 g śmietany 36% ● 250 g truskawek.

1 Mąkę, mleko z wodą, jajka i oliwę dokładnie wymieszaj. Dodaj sól. Odstaw ciasto na 15 minut. Usmaż.

Reklama

2 Śmietanę kremówkę ubij z cukrem. Porcjami wmieszaj do niej mascarpone. Umyte truskawki pokrój w plastry. Gotowe naleśniki posmaruj kremem i ułóż truskawki. Zwiń.

Takie jest życie

Zobacz również

  • Ciasto: 2 jaja • 2 szklanki mleka • 3/4 szklanki gazowanej wody • 1/2 łyżeczki soli • 2 szklanki mąki pszennej • 1 łyżka naturalnego kakao Nadzienie: 30 dag sera białego • łyżka cukru pudru • 1/2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.