Reklama
  • Piątek, 17 czerwca 2016 (14:05)

    Naleśniki z warzywami

Składniki: • 2 szkl. mąki • 2 jajka • pół szkl. mleka • 1/4 szkl. wody • szczypta soli; FARSZ: • pół kg czerwonej fasoli • cebula • puszka groszku • sól pieprz • papryka w proszku • olej • sos pomidorowy

1. Dwie szklanki mąki pszennej przesiej przez sito. Do roztrzepanych jajek dodaj mąkę, sól oraz mleko, wodę i olej. Wymieszaj, usmaż cienkie naleśniki.

2. Fasolę namocz w gorącej wodzie i zostaw na noc. Następnego dnia ugotuj do miękkości.

Reklama

3. Posiekaną cebulkę zeszklij na oleju. Dodaj fasolę i odlany z zalewy groszek.

4. Na każdym gotowym usmażonym placku rozłóż farsz i zawiń w paczuszki. Gotowe naleśniki polej sosem pomidorowym.

Kurier TV
Więcej na temat:farsz | naleśniki

Zobacz również

  • Składniki dla 4 osób: 5 średnich ziemniaków • cebula • jajko • łyżka mąki pszennej • łyżka mąki ziemniaczanej • 3 łyżki oleju • łyżka masła • sól • pieprz • ser parmezan. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.