Reklama
  • Piątek, 7 października 2016 (15:05)

    Naleśniki z warzywami

Składniki dla 4 osób: Ciasto: 1 i 1/2 szklanki mleka • 1/2 szklanki wody • 2 jaja • 35 dag mąki pszennej • łyżeczka cukru • tłuszcz • sól • pieprz. Farsz: 2 marchewki • 1 pietruszka • 2 cebule • 1 por • 2 łyżki posiekanej natki • 1 i 1/2 łyżki masła, • papryka w proszku • sól • pieprz.

Zdjęcie

/Mat. Prasowe
/Mat. Prasowe

1. Połączyć wszystkie składniki ciasta. Wymieszać. Na rozgrzanym oleju smażyć naleśniki.

Reklama

2. Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebule obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na maśle i dodać starte jarzyny. Dusić pod przykryciem z niewielką ilością wody.

3. Dodać pokrojony por, przyprawić i chwilę dusić. Dodać natkę pietruszki. Nakładać farsz do naleśników.

CZAS: około 40 minut

Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „Wiosenne przepisy siostry Anastazji”

Zdjęcie

/Mat. Prasowe
/Mat. Prasowe

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Naleśniki z kremem orzechowym

    Składniki: 50 g masła, 500 g mleka, 200 g wody, 250 g mąki, 4 jajka, szczypta soli, cukier waniliowy, łyżeczka skórki otartej z pomarańczy, tabliczka czekolady. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.