Reklama
  • Poniedziałek, 28 listopada 2016 (15:00)

    Naleśniki ze szpinakiem

Składniki. Naleśniki: • szklanka mleka • pół szklanki wody gazowanej • 2 jajka • 3/4 szklanki mąki • sól • olej. Farsz: • paczka szpinaku • jajko • 4 łyżki startego parmezanu • 100 ml śmietany 18% • sól • pieprz • gałka muszkatołowa. Dodatkowo: • pomidor • ser żółty.

1. Składniki na naleśniki wymieszaj, po czym usmaż na mocno rozgrzanym oleju.

2. Szpinak rozmroź i odsącz. Przesmaż na patelni, ostudź i wymieszaj z jajkiem, parmezanem, śmietaną oraz przyprawami.

Reklama

3. Nałóż farsz na naleśniki i zwiń je w trójkąty. Na wierzchu połóż po plastrze pomidora i sera. Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz 5 minut.

Kurier TV

Zobacz również

  • Naleśniki z kremem orzechowym

    Składniki: 50 g masła, 500 g mleka, 200 g wody, 250 g mąki, 4 jajka, szczypta soli, cukier waniliowy, łyżeczka skórki otartej z pomarańczy, tabliczka czekolady. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.