Reklama
  • Wtorek, 5 lipca 2016 (13:05)

    Omlet ślimaczek z zielonym ogórkiem

Składniki dla 4 osób: 8 jajek • 4 łyżki mąki • łyżka masła • 3 łyżki bułki tartej • 10 dag sera gorgonzola • świeży ogórek • 2 łyżki majonezu • kiełki fasoli mung • sól • pieprz.

Reklama

1 Białka ubij, dodawaj po jednym żółtku, sól, pieprz, ubijaj. Do masy dodawaj po łyżce mąki, wymieszaj. Blachę wysmaruj masłem, posyp bułką tartą. Masę wylewaj na przygotowaną formę, piecz 20 minut w temperaturze 180°C.

2 Gorący omlet zwiń w rulon. Ogórek zetrzyj na tarce, wymieszaj z majonezem. Omlet pokrój, kawałki dekoruj sałatą z ogórka i kiełkami fasoli.

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 10 dag mąki, 200 ml mleka, 5 łyżek wody, 2 jajka, 3 łyżki oleju, 1 cebula dymka, 25 dag liści szpinaku, 1 łyżka masła, 150 ml śmietany 18 proc., 15 dag tartego sera, 6... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.