Reklama
  • Wtorek, 5 lipca 2016 (13:05)

    Omlet z pieczarkami

Składniki dla 4 osób: 8 jajek • 3 łyżki śmietany • 1 łyżka masła • 3 łyżki mąki • 1 łyżka masła klarowanego • 25 dag pieczarek • cebula • 10 dag sera gouda • szczypior • papryczka chilli • sól • pieprz.

Reklama

1 Pieczarki obierz, umyj, pokrój w plastry. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Cebulę i pieczarki usmaż na maśle klarowanym. Osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku.

2 Jajka wybij do miski, dodaj sól, pieprz i łyżkę śmietany, lekko ubij. Dodaj mąkę, wymieszaj. Na patelni rozgrzej masło, wlej masę. Dodaj pieczarki i ser, smaż, aż jajka się zetną. Pod koniec smażenia możesz omlet przykryć pokrywką, by usmażył się na górze.

Omlet dekoruj posiekanym szczypiorkiem i papryczką chilli.

CZAS: około 30 minut

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 25 dag mąki, 2 szkl. mleka, 2 jajka, 25 dag białego sera, 2 szklanki cukru kryształu, 400 ml kremówki 36 proc., olej do smażenia, 2 szklanki mrożonych czerwonych owoców, sól, cytryna więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.