Reklama
  • Środa, 28 października 2015 (13:00)

    Racuchy twarogowe z jagodami

Racuchy: 5 dag masła, 4 żółtka, 40 dag twarogu, 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżeczki cukru, 15 dag kaszy manny, olej do smażenia. Frużelina: 30 dag jagód (świeżych lub mrożonych), 1 łyżeczka żelatyny, 3 łyżki cukru, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej.

Reklama

1 Frużelina: żelatynę namocz. Jagody rozgnieć z cukrem. Wymieszaj z sokiem i gotuj 5 minut. Zagęść mąką ziemniaczaną wymieszaną z wodą. W gorącej masie rozpuść żelatynę.

2 Racuchy: masło utrzyj z cukrem, żółtkami i serem. Domieszaj proszek oraz kaszkę. Z ciasta usmaż na oleju 16 placków (zajmuje to ok. 15 minut). Posmaruj je frużeliną. Ułóż jeden na drugim (po 4 placki). Udekoruj.

Naj
Więcej na temat:racuchy | Fru! | z | jagody

Zobacz również

  • Składniki dla 4 osób. Ciasto: szklanka mleka • niepełna szklanka mąki pszennej • pół opakowania mrożonego szpinaku • łyżka oleju • 2 jajka • granulowany czosnek • olej • sól • pieprz. Farsz: 30 dag... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.