Reklama
  • Poniedziałek, 6 lipca 2015 (13:00)

    Rolowane omlety ze szpinakiem

Składniki na 4 porcje: 8 jajek, olej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 łyżka masła, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, sól, pieprz, 40 dag szpinaku, 30 dag twarogu, śmietana, 5 dag żółtego sera, gałka muszkatołowa.

1 Jajka rozkłóć, wymieszaj z mąką oraz solą i pieprzem do smaku. Na rozgrzanym oleju usmaż 4 omlety. Na maśle zeszklij poszatkowaną cebulę i zmiażdżony czosnek. Dodaj oczyszczony i posiekany szpinak. Przesmaż, dopraw farsz solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.

2 Twaróg utrzyj z 1-2 łyżkami śmietany, dopraw solą i pieprzem. Żółty ser zetrzyj na tarce. Każdy z omletów posmaruj warstwą twarogu, a potem farszem szpinakowym. Zwiń jak naleśniki. Posyp startym serem.

Reklama

porcja – 280 kcal, cena 4 zł

Zdjęcie

/Arch./Madejski Studio
/Arch./Madejski Studio

Świat kobiety
Więcej na temat:jaja | tar | omlet ze szpinakiem | szpinak | szpinak

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 3 jajka,  po 1/2 szklanki mleka, wody i mąki, 20 dag fety, 2 cebule, 4 pomidory, po 1/2 pęczka natki pietruszki, koperku, szczypiorku, 150 ml bulionu, 3 łyżki oliwy, sól, pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.