Reklama
  • Poniedziałek, 7 marca (10:05)

    Sakiewki z tofu

Składniki na 4 porcje: ● 1,5 szklanki mąki ● szklanka wody gazowanej ● jajko ● sól, kurkuma; Farsz: ● po puszce kukurydzy, kiełków z fasoli, groszku ● pół op. tofu ● cebula ● bazylia, oregano, pieprz ● po kawałku papryki i pora ● po kilka pomidorków koktajlowych i oliwek ● oliwa

❶ Do wysokiego naczynia wsyp mąkę, dodaj pozostałe składniki ciasta i zmiksuj. Jeśli jest za gęste, wlej trochę zwykłej wody. Na oliwie usmaż cienkie naleśniki.

❷ Tofu polej oliwą, oprósz ziołami, solą, pieprzem. Po kilku minutach marynowania usmaż i pokrój kostkę.

Reklama

❸ Osącz kukurydzę, groszek, kiełki i przełóż do miski. Dodaj pokrojoną paprykę, trochę cebuli, oliwki, pomidorki oraz tofu. Skrop sałatkę oliwą i przypraw.

❹ Na każdy naleśnik połóż trochę farszu. Unieś boki do góry, tworząc sakiewki. Zwiąż paseczkami z zielonej części pora. Udekoruj.

Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 180. Stopień trudności: łatwe.

Telemax

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 3 jajka,  po 1/2 szklanki mleka, wody i mąki, 20 dag fety, 2 cebule, 4 pomidory, po 1/2 pęczka natki pietruszki, koperku, szczypiorku, 150 ml bulionu, 3 łyżki oliwy, sól, pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.