Reklama
  • Wtorek, 10 maja 2016 (13:05)

    Szpinakowe naleśniki z mięsem i warzywami

Składniki dla 4 osób. Ciasto: szklanka mleka • niepełna szklanka mąki pszennej • pół opakowania mrożonego szpinaku • łyżka oleju • 2 jajka • granulowany czosnek • olej • sól • pieprz. Farsz: 30 dag mielonego mięsa wieprzowego • cebula • cukinia • papryka czerwona • zioła prowansalskie • olej • sól • pieprz • natka pietruszki.

1. Szpinak rozmroź, przypraw, wymieszaj. Mleko, mąkę, jajka, olej i sól dokładnie wymieszaj mikserem, dodaj szpinak, wymieszaj. Smaż placki.

Reklama

2. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij. Dodaj mięso, smaż 15 minut. Na drugiej patelni podsmaż pokrojoną cukinię i paprykę. Dodaj do mięsa, wymieszaj, przypraw. Naleśniki nadziewaj farszem, posyp natką.

CZAS: około 50 minut

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 25 dag mąki, 2 szkl. mleka, 2 jajka, 25 dag białego sera, 2 szklanki cukru kryształu, 400 ml kremówki 36 proc., olej do smażenia, 2 szklanki mrożonych czerwonych owoców, sól, cytryna więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.