Reklama
  • Czwartek, 8 września 2016 (13:05)

    Tort naleśnikowy z pulpetami

Ciasto: szkl. mąki i jogurtu naturalnego • 1/4 szkl. mleka • łyżeczka proszku do pieczenia • sól • olej do smażenia Farsz: 3 marchewki • 30 dag serka kanapkowego śmietankowego • czerwona cebula • pęczek rzodkiewek • sól • pieprz. Pulpeciki: 1/2 cukinii • 30 dag ciecierzycy • 4 łyżki mąki • szczypta ostrej papryki • 1/2 szkl. bułki tartej • 1 dymka • olej do smażenia • sól • pieprz.

Reklama

1 Cieciorkę namocz. Zmiksuj mąkę, jogurt, mleko, proszek do pieczenia, sól. Smaż placki. Marchew i pół rzodkiewek zetrzyj na tarce, cebule pokrój w piórka, zmieszaj z serkiem.

2 Z cukinii wyjmij pestki, miąższ zetrzyj na grubej tarce. Dymkę zeszklij na oleju, dodaj cukinię, duś chwilę, przełóż do miski, dodaj zmiksowaną blenderem cieciorkę mąkę, paprykę, sól i pieprz.

Wymieszaj formuj pulpety, obtocz w bułce, smaż 15 minut. Naleśniki smaruj serkiem, układaj pulpeciki i pozostałe rzodkiewki.

Czas: około 1,5 godziny

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 30 dag mąki, 3 jajka, 1 1/2 szklanki mleka, 1 łyżka oliwy, 50 dag mielonego mięsa, 16 plasterków szynki, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 2 puszki krojonych pomidorów, 1 łyżka... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.