Reklama
  • Środa, 1 października 2014 (11:00)

    Tortilla z kurczakiem

Tortilla: szklanka mąki żytniej chlebowej, szkla nka mąki pszennej, 1/4 szkla nki oleju słonecznikowego, pół łyżeczki soli. Nadzienie: op. warzyw na patelnię z przyprawą włoską, duży filet z piersi kur czaka, pół papryki, pół pomi dora, 8 listków sałaty, kubek jogurtu naturalnego, 5 ząbków czosnku, maggi, curry, kurku ma, pieprz ziołowy, przyprawa do kurczaka, czosnek granulo wany, imbir, ostra papryka, sól.

Reklama

Przepis przysłała Joanna Tokarz z Ptaszkowej

1 Tortilla: składniki zagnieć z pół szklanki letniej przegoto wanej wody. Uformuj 4 kulki, każdą rozwałkuj na cienki placek (o średnicy ok. 28 cm). Usmaż na patelni (bez tłuszczu).

2 Nadzienie: kurczaka drobno pokrój. Podsmaż, posypując kurkumą i przyprawą do kurcza ka (najlepiej na patelni bez dodatku tłuszczu). Paprykę pokrój w paski, pomidor w kostkę, jeden ząbek czosnku posiekaj. Warzy wa na patelnię usmaż z papryką, pomidorem i czosnkiem (najle piej na patelni bez tłuszczu).

Przypraw do smaku, dodaj kurczaka. Resztę czosnku posiekaj, wymieszaj z jogurtem, przypraw. Sałatę porwij na kawałki, rozłóż na tortillach. Polej sosem, ułóż nadzienie. Tortille zwiń.

czas przygotowania 40 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2,30 zł

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:Tortilla | z | Joanna | "Joanna" | przepis | tokarz

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 2 jajka, sól, 1 szk. cukru, 1 szkl. mąki, 1 szkl. mleka, 1/2 szkl. gazowanej wody mineralnej, 1 łyżeczka proszku do piecz., 6 jabłek, cynamon,1 op. cukru waniliowego, olej więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.