Reklama
  • Poniedziałek, 28 listopada 2016 (14:00)

    Tortilla z serem pleśniowym i owocami

Składniki: 4 pszenne tortille, kubeczek kremowego serka o dowolnym smaku, ser typu lazur, 20 dag sezonowych owoców np. jeżyny, maliny, brzoskwinie lub nektarynki, ulubiony mix sałat, roszponka do dekoracji, sól, świeżo zmielony pieprz, kilka gałązek koperku.

Reklama

Kremowy serek połącz z serkiem typu lazur i odstaw do lodówki. Jeśli jest taka potrzeba, masę dopraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Tortille podsmaż na rozgrzanej, suchej patelni. Następnie rozłóż każdą na talerzu i dokładnie posmaruj masą serową (nie zostawiaj pustych przestrzeni na brzegach, by po zwinięciu roladki bez problemu się skleiły).

Na połowę tortilli wyłóż owoce i liście sałaty. Na środku ułóż wzdłuż gałązki świeżego koperku (nie musisz ich siekać). Tortillę ciasno zroluj, zaczynając zwijanie od części z owocami. Rulon przekrój lekko na skos i ułóż na talerzu. Udekoruj roszponką i podawaj na zimno.

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 10 dag mąki, 200 ml mleka, 5 łyżek wody, 2 jajka, 3 łyżki oleju, 1 cebula dymka, 25 dag liści szpinaku, 1 łyżka masła, 150 ml śmietany 18 proc., 15 dag tartego sera, 6... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.