Reklama
  • Wtorek, 6 września 2016 (11:01)

    Tortilla ze szpinakiem i ziołami

Składniki na 4 porcje: 6 jajek, 6 ziemniaków, 20 dag szpinaku, 1/2 cebuli, 8 łyżek śmietany 18 proc., 4 łyżki oliwy, 2 ząbki czosnku, po 2 łyżki posiekanego szczypiorku i natki pietruszki, sól, pieprz, słodka papryka.

1 Ziemniaki obrać, ugotować, pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni na 1 łyżce oliwy. W połowie smażenia dodać obraną i posiekaną cebulę. Gdy się zrumieni, zdjąć wszystko z patelni. Rozgrzać 1 łyżkę oliwy, przesmażyć posiekany szpinak z roztartym czosnkiem.

Reklama

2 Podduszony szpinak wymieszać z ziemniakami, natką i szczypiorkiem.

3 Jajka wbić do dużej miski, roztrzepać ze śmietaną. Dodać sól, pieprz, paprykę i przestudzone ziemniaki ze szpinakiem, wymieszać. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, wlać masę, smażyć jak omlet, przewrócić, dosmażyć.

Przygotowanie: ok. 45 minut

Twoje Imperium

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: ● szklanka mleka ● jajko ● 4 łyżki mąki pszennej ● sól ● olej ● 8 łyżek serka waniliowego ● 4 małe banany ● tabliczka deserowej czekolady ● listki mięty więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.