Reklama
  • Wtorek, 19 kwietnia 2016 (15:05)

    Wiosenne naleśniki ze szczypiorkiem

Składniki na 8 porcji: ■ szklanka mleka ■ 3 jajka ■ 8 łyżek mąki ■ olej ■ 40 dag sera białego do sernika ■ 2-3 łyżki mleka ■ pęczek rzodkiewek ■ pęczek szczypiorku ■ sól ■ pieprz do smaku ■ 20 dag szynki ■ sałata masłowa

Reklama

Przygotowanie:

➊ Jajka wbij do wysokiego naczynia. Roztrzep z mlekiem. Dodaj mąkę i całość zmiksuj. Jeśli masa będzie za rzadka, dosyp więcej mąki. Gdy okaże się za gęsta – dolej ciut mleka.

➋ Odstaw ciasto na około pół godziny, po czym usmaż kolejno kilka dość grubych naleśników.

➌ Rzodkiewki umyj, odetnij końcówki i pokrój je w drobną kostkę. Szczypiorek posiekaj.

➍ Wymieszaj warzywa z serem białym, po czym posmaruj nim naleśniki. Podawaj na sałacie zwinięte ciasno w ruloniki.

➜ Przygotowanie: 20 min ➜ Stopień trudności: łatwe ➜ Kalorie: 310

Super TV
Więcej na temat:wiosenne | jaja | Lorie | naleśniki | szczypiorek

Zobacz również

  • Składniki: 3 tortille, 30 dag mielonego mięsa, 2 pomidory, papryczka chili, kukurydza , 2 ząbki czosnku, łyżka posiekanej kolendry, przecier pomidorowy, cebula, łyżka oleju , sól, pieprz, starty... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.