Reklama
  • Wtorek, 20 listopada 2012 (15:23)

    Zapiekane naleśniki

Z nadzieniem serowym.

Zdjęcie

Zapiekane naleśniki /Smacznego
Zapiekane naleśniki
/Smacznego

Składniki:



- 10 usmażonych naleśników,

Reklama

- 50 dag tłustego białego sera,
- 2 łyżki masła,- 4 łyżki cukru,
- 1 torebka cukru waniliowego,
- 4 jajka,
- 150 ml kwaśnej śmietany,
- 15 dag rodzynek,
- 2 cytryny

Przygotowanie:



Ser dokładnie utrzeć z miękkim masłem, żółtkami i oboma cukrami. Pod koniec ucierania dodać śmietanę, otartą skórkę zcytryny i rodzynki. Na koniec dodać ubite białka i delikatnie wymieszać. Farszem smarować naleśniki i zwijać w rulony, kroić ukośnie na pół i układać w naczyniu żaroodpornym. 



Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni C przez ok. 25 minut. Naleśniki podawać ze słodkimi sosami.

Czas przygotowania: 80 minut 

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: ● szklanka mleka ● jajko ● 4 łyżki mąki pszennej ● sól ● olej ● 8 łyżek serka waniliowego ● 4 małe banany ● tabliczka deserowej czekolady ● listki mięty więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.