Reklama
  • Środa, 25 stycznia (08:05)

    Zapiekanka naleśnikowa z pesto

Składniki: szklanka mąki, olej, szklanka mleka, 3 jajka, 3 łyżki roztopionego masła, sól, pesto pomidorowe, parmezan, kawałek zielonej części pora.

Do miski wsyp mąkę, dodaj jajka, sól, masło i mleko. Składniki dokładnie wymieszaj i odstaw na godzinę. Na patelni rozgrzej olej i usmaż cienkie naleśniki. Posmaruj je pesto pomidorowym i ściśle je zwiń. Wstaw do lodówki, aby można było je łatwo pokroić.

Potem każdy naleśnik przekrój na cztery równe części. Naczynie żaroodporne posmaruj tłuszczem. Pionowo ułóż kawałki naleśników. Posyp startym parmezanem.

Reklama

Wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj przez 10 minut w temp. 200°C, aż ser ładnie się rozpuści. Przed podaniem posyp pokrojonym porem.

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 3 tortille, 30 dag mielonego mięsa, 2 pomidory, papryczka chili, kukurydza , 2 ząbki czosnku, łyżka posiekanej kolendry, przecier pomidorowy, cebula, łyżka oleju , sól, pieprz, starty... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.